Ufuk Avrupa Programı’nın Avrupa Yenilik Ekosistemleri Çalışma Programı kapsamında Women TechEU yürütülüyor.
Women TechEU ‘nun 2022 yılı daveti sonuçları açıklandı.
Program kapsamında Türkiye’den 7 bayan girişimciye dayanak sağlanmasına karar verildi.
Kapsama alınan firmaların çalışmalarının araştırmaya dayalı ve sürdürülebilir faaliyetleri içerdiği görüldü.
Türkiye en çok sayıda firması desteklenen 6. ülke
Çağrı sonuçlarına nazaran, Türkiye, tüm Avrupa ülkeleri ortasında en çok sayıda firması desteklenen 6. ülke olarak kayıtlara geçti.
Tüm Avrupa’dan 467 müracaatın yapıldığı davetin sonucunda desteklenmeye hak kazanan 134 firma ortasında Türkiye’den bayan araştırmacılar tarafından yönetilen 7 firma bulunuyor.
75 bin euro hibe
Program kapsamında, bayan araştırmacılar tarafından yönetilen şirketlerin AR-GE ve yenilik odaklı çalışmalarına 75 bin euro hibe sağlanıyor.
525 bin euro hibe
Türkiye’den desteklenmeye hak kazanan, bayan üst seviye yöneticiler tarafından yönetilen firmalar da projelerini gerçekleştirebilmek için toplamda 525 bin euro hibe alacak. Ayrıyeten bu firmalara, InvestEU ve Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network – EEN) tarafından düzenlenen özel etkinliklere katılma imkanı sağlanacak.

“7 bayan teknoloji tabanlı girişimcimiz hepimizi gururlandırdı”
TÜBİTAK Lideri Prof. Dr. Hasan Mandal, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma için toplumun her bölümünün zahmetlere karşı yeni bakış açıları geliştirebilmesi gerektiğini söyleyerek fikirlerini şöyle aktardı:
7 bayan teknoloji tabanlı girişimcimiz de bu başarılarıyla bir unsur imza atarak hepimizi gururlandırdı. Güçlü bir ülke, güçlü bayanları olan ülkedir. Münasebetiyle, ülkemizin, 26 ülke ortasından 6. sırada yer aldığı WomenTechEU davet sonucu epeyce değerli. Bu muvaffakiyete imza atan bayan girişimcilerimizi tebrik ediyorum.